Na přibližně 10 středních sklenic (ideálně třeba od jamu) budeme potřebovat:
2 kg vypeckovaných švestek
2 kg cukru (lépe samozřejmě třtinový)
1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
100 g pravého kakaa
Švestky dáme do velkého hrnce a zahříváme na plotně. Za stálého míchání postupně pustí šťávu a rozvaří se. Jakmile se z nich stane taková hrudkovitější kaše, sejmeme hrnec z plamene a švestky rozmixujeme.
Toto švestkové pyré vrátíme zpátky na mírný oheň a postupně přidáváme cukr, kakao a salko. Vaříme, opět za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a všechny ingredience nespojí v hladkou hmotu.
Horkou ‘nutellu’ plníme do připravených sklenic (doporučuji pro jistotu předem vyvařit), které po uzavření otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Tohle je opravdu (kalorická) pochoutka ! Brácha ji ráno snídá místo medu či klasické nutelly, já si ji přidávám hlavně do jogurtu, tatínek si ji dává jen tak na husto. Můžete s ní plnit sladké pečivo místo povidel, používat místo jamu... Je skvělá :) Dobrou chuť !
3 komentáře:
mmmm :o)))
mmm :)
jojo, presne tak .)))
Okomentovat