středa 28. listopadu 2012
EXTRA JABLKOVÁ BUCHTA
Nejsem zrovna fanda buchet, bublanin a vůbec koláčů z pekáče, přijdou mi suché, nudné a hlavně nikterak na pohled pěkné. Tohle sice taky není žádná ozdobná hitparáda, ale chutí je buchta přesně podle mých představ - spousta jablek, čili krásně vlhké a voňavé těsto.
Ořechy a sladidlo můžeme libovolně obměňovat, stejně jako použít místo klasické mouku celozrnnou. Recept je z naší rodinné sbírky :)
Na jeden menší pekáč budeme potřebovat:
300 g polohrubé mouky
1 pytlík prášku do pečiva
350 g jablek, oloupaných a nastrouhaných
200 g krupicového cukru (použila jsem třtinový)
2 vejce
50 g nasekaných ořechů (použila jsem vlašské, ale můžete obměňovat dle chuti)
50 g strouhaného kokosu
80 g rozpuštěného másla
250 ml mléka
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. V druhé si prošleháme vejce, máslo a mléko. Zamícháme do mouky, aby bylo těsto hladké a bez hrudek.
Směs smísíme s ořechy, kokosem a jablky. Výsledné těsto pak přelijeme do pekáče celého vyloženého pečicím papírem (pekáč tak nebudete muset umývat), popřípadě vymazaného máslem, a rovnoměrně rozetřeme.
Pečeme zhruba na 180°C, dokud nevyjde špejle suchá a koláč nebude zlatý.
Podáváme podle chuti - polité čokoládou, javorovým či golden sirupem, nebo jen tak pocukrované.
Dobrou chuť !
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat