neděle 3. března 2013
KARAMELIZOVANÝ FENYKL
S touto zeleninou jsem zatím neměla moc tu čest v kuchyni spolupracovat. Fenykl je zrovna v sezóně a já jsem věděla, že se dá zapéct, přidat s rybou do balíčku (papiloty) nebo použít v salátu. Ale nakonec jsem vybrala tuhle lahodnou přílohu!
Recept je od Markéty z Kitchenette a je opravdu moc jednoduchý a dobrý.
Na 2 velké nebo 4 střední fenykly budeme potřebovat:
vrchovatou lžíci másla
vrchovatou lžíci třtinového cukru
275 ml jablečného moštu
55 ml jablečného octa
sůl
Fenykly si omyjeme, ořežeme nať a okoralé konce a podélně je přepůlíme.
Ve větší pánvi si rozehřejeme máslo s cukrem a počkáme, dokud nezačne máslo pěnit a cukr se nerozpustí. Poklademe na ně fenykly řezem dolů a opékáme je dozlatova, zhruba po pěti minutách je otočíme a provedeme to samé z druhé strany.
Jablečný mošt smícháme s octem a solí a směsí fenykly zalijeme. Přiklopíme pokličkou a necháme na mírném ohni probublávat asi 30 minut. Po této době fenykly otočíme, lehce zvýšíme intenzitu plamene a necháme probublávat ještě 20 minut, nyní již bez pokličky.
Směs by měla být na konci zredukovaná a hustá, pokud nebude, zvýšíme ještě trošku plamen a dáme pozor, aby se nám fenykly nepřipalovaly.
Podáváme jako předkrm nebo přílohu, posypané fenyklovou natí nebo drcenými semeny. Dobrou chuť!
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
1 komentář:
Casino | JS Hub
Play the latest HTML5 games! Get 구리 출장마사지 live casino bonus 하남 출장마사지 codes at the official Casino.com 화성 출장마사지 site! Get a No Deposit Bonus, Free 동해 출장샵 Spins, and 안양 출장샵 more!
Okomentovat