čtvrtek 18. dubna 2013

PEČENÁ ZELENINA S ANANASEM A TOFU




Jednoduché hlavní jídlo z jednoho pekáčku a s ananasem, dodávajícím mu ten správný ‘sladkoslaný’ šmrnc.

Na jeden pekáček, zapékací misku či jinou libovolnou nádobu, ze které se ve finále najedí 4 lidé, budeme potřebovat:

  • 4 menší červené řepy
  • 2 cibule (lépe červené)
  • 1 kulatou nebo klasickou cuketu
  • 200 g přírodního tofu, nakrájeného na kostičky
  • asi dvoucentimetrové kolo z plodu ananasu, oloupané a pokrájené na kostičky
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • olivový olej
  • sůl, pepř, popř. i další libovolné koření (přidala jsem asi pět nasekaných lístů bazalky)

Řepy si oloupeme a nakrájíme na měsíčky, stejně tak i cibule. Dáme do zapékací misky a přidáme ještě cuketu nakrájenou na kostky a tofu. Zakapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme, promícháme a dáme do trouby péct (asi 180°C na 40 minut).

Zhruba po oněch 40 minutách přidáme vlašské ořechy a ananas (popřípadě i čerstvé bylinky, jako jsem já přidávala bazalku) a dopékáme ještě asi půl hodiny, nebo dokud Vám zelenina nebude dost měkká a vrchní část dost dokřupava :)

Podáváme s česnekovým dresinkem, který si připravíme z několika lžic bílého jogurtu, soli, pár nasekaných lístků bazalky a třech (pokud máte zrovna, jako já, ten čínský) rozmačkaných stroužků česneku.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: