sobota 8. prosince 2012

LOSOS V PAPILOTĚ




...aneb balíček z pečicího papíru. Pokud máte pocit, že rybu dokážete v troubě jen vysušit/nedopéct, tyhle balíčky jsou jasná volba. Šťavnatější rybu jsem nejedla!

Na 1 porci (balíček) budete potřebovat:

1 kus filetu z lososa
1 malou bramboru
1 papriku
1 rajče
3 plátky másla
2 stroužky česneku na plátky
sůl, čerstvě mletý pepř, fenykl

Na pracovní plochu si rozložíme dostatečně velký kus pečicího papíru. Bramboru si nakrájíme na tenké plátky, které poklademe do jedné vrstvy. Osolíme, přidáme 2 plátky másla.
Na brambory pokládáme papriku a rajče na plátky. Opět lehce osolíme.
Filet z lososa pak posadíme na zeleninu kůží dolů. Poklademe česnekem, přidáme plátek másla, osolíme, opepříme a posypeme fenyklem.

Balíček pevně uzavřeme - můžeme buď svázat provázkem nebo sepnout dřevěnými kolíčky na prádlo. Pečeme zhruba na 200°C asi 25 minut. Podáváme přímo z papíru, při otevírání dáme pozor, aby nás horká pára nepopálila.

Tento způsob přípravy ryb si vážně nemůžu vynachválit. Takže, pokud jste ještě neměli tu čest, směle do toho! Samozřejmě, zeleninu můžete směle obměňovat, přidat cuketu, lilek, čerstvý fenykl, cibulku... je to na Vás. Balíčky se dají dělat i ze samotné zeleniny a sýra, uvidíte, jak budou dobré. A nezašpiníte skoro žádné nádobí :).

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Wygląda to super. Pozdrawiam.

Agata Borowska řekl(a)...

Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.